ما در این مقاله به مبحث روش درمان بی اختیاری ادرار می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- روش درمان بی اختیاری ادرار
- بی اختیاری ادرار چیست؟
- انواع بی اختیاری ادرار
- بی اختیاری ناشی از استرس (Stress incontinence)
- بی اختیاری ادرار اضطراری (Urge incontinence)
- بی اختیاری ادرار سرریزی (Overflow incontinence)
- بی اختیاری عملکردی (functional incontinence)
- بی اختیاری ادرار چندگانه (mixed incontinence)
- علل بی اختیاری ادرار و درمان آنها
- UTI
- ضعف عضلات کف لگن
- بزرگ شدن پروستات در مردان (BPH)
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
- درمان بی اختیاری ادرار در کرج
- نوار مثانه در کرج
- شاک ویو پلاک پیرونی
- تست نوار مثانه در کرج
- اورولوژی در کرج
- دستگاه صندلی مگنت تراپی
- وازکتومی سرپایی در کرج
روش درمان بی اختیاری ادرار
بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن فرد اراده ای برای کنترل اسفنکتر تحتانی مثانه که مسئول کنترل ادرار است را ندارد.
بی اختیاری ادرار معمولاً به دلایلی مانند عفونت ادراری، بزرگ شدن پروستات، آسیب عصبی مثانه، یبوست، دیابت، قاعدگی و … اتفاق می افتد بنابراین بی اختیاری ادرار به خودی خود درمان خاصی ندارد و برای درمان آن، بیماری زمینه ای و علت آن باید درمان شود برای تشخیص دقیق علت بی اختیاری و شروع روند درمان موثر، فرد باید برای معاینات تکمیلی به متخصص اورولوژی مراجعه کند.
بی اختیاری ادرار چیست؟
هنگام ادرار کردن، عضله دیواره مثانه منقبض می شود تا ادرار را به سمت خروجی فشار دهد. همزمان با این انقباض، اسفنکتر مثانه که مانع از خارج شدن ادرار می شود، با اراده شخص شل می شود تا ادرار وارد خروجی شده و دفع بشود. بی اختیاری ادرار یک ترشح غیر ارادی است که فشار مثانه افزایش می یابد.
در این حالت فرد کنترل خود را بر اسفنکتر خارجی مثانه از دست می دهد و تحت تاثیر محرک هایی مانند استرس، خنده، عطسه و … ادرار خارج از بدن می نشیند. در اکثر مواقع مقدار ادرار از چند قطره بیشتر نیست، اما در برخی موارد ممکن است بیشتر باشد.
انواع بی اختیاری ادرار
انواع مختلفی از بی اختیاری ادرار وجود دارد:
بی اختیاری ناشی از استرس (Stress incontinence)
بی اختیاری استرس ناشی از یک محرک خارجی مانند عطسه یا سرفه، بلند کردن اجسام سنگین، پریدن یا خندیدن زیاد است. در این حالت فرد در هنگام استراحت مشکل بی اختیاری ادراری ندارد.
بروز بی اختیاری ادرار استرسی دلایلی مانند ضعف عضلات کف لگن، بارداری و زایمان، افزایش سن، تغییرات هورمونی مانند کاهش استروژن در یائسگی، چاقی، سرفه مزمن، فعالیت های ورزشی سنگین، سیگار کشیدن، افتادگی رحم و لگن و یا ژنتیک دارد.
بی اختیاری ادرار اضطراری (Urge incontinence)
در این نوع بی اختیاری ادرار، فرد به طور ناگهانی نیاز به ادرار دارد اما زمان کافی برای دستشویی رفتن ندارد. این نوع بی اختیاری ادرار ممکن است در افرادی رخ دهد که به بیماری پارکینسون، آلزایمر، دیابت و غیره مبتلا هستند یا دچار سکته مغزی یا فلج موقت شده اند.
از دیگر علل این نوع بی اختیاری ادرار می توان به التهاب مثانه و پروستات در مردان، ضعف عضلات کف لگن، آسیب به اعصاب مثانه، عفونت ادراری، چاقی، سندرم مثانه بی قرار، مصرف برخی داروها و یا مصرف آن اشاره کرد. بیش از محدود کردن کافئین یا الکل.
بی اختیاری ادرار سرریزی (Overflow incontinence)
بی اختیاری سرریز ادرار زمانی اتفاق می افتد که به دلایلی تخلیه طبیعی مثانه انجام نمی شود یا ناقص است و زمانی که ادرار در مثانه جمع می شود به دلیل حجم زیاد، ادرار سرریز می شود. علامت اصلی این نوع بی اختیاری ادرار، ادرار مداوم در طول روز است. مهمترین دلیل بی اختیاری سرریز ادرار وجود سنگ، تومور یا نوعی انسداد در مجرای ادرار است.
همچنین برخی بیماری های عصبی مانند ام اس (مولتیپل اسکلروزیس)، برخی داروها مانند داروهای آنتی کولینرژیک و برخی داروهای ضد افسردگی، ضعف شدید عضلات مثانه، یبوست مزمن (به دلیل فشار زیاد بر خروجی مثانه)، کاهش شدید مایعات دریافتی، پروستات. بزرگ شدن و دیابت رخ می دهد.
بی اختیاری عملکردی (functional incontinence)
بی اختیاری عملکردی ادرار نسبت به سایرین شایع تر است. بی اختیاری ادرار زمانی رخ می دهد که فرد به دلیل مشکلات جسمی یا روحی نتواند به موقع به دستشویی برود. به عنوان مثال، سالمندی که به بیماری پارکینسون مبتلا است و نمی تواند خیلی سریع به توالت برود دچار این نوع بی اختیاری ادرار می شود.
دلایل مختلفی مانند التهاب مفاصل، بیماری های عصبی، اختلالات شناختی مانند آلزایمر، ناتوانی های جسمی یا عوامل محیطی مانند دوری از حمام از جمله علل بی اختیاری عملکردی ادرار هستند.
بی اختیاری ادرار چندگانه (mixed incontinence)
زمانی که فردی چندین نوع بی اختیاری ادرار را با هم داشته باشد، در این دسته قرار می گیرد.
علل بی اختیاری ادرار و درمان آنها
بی اختیاری ادرار یک بیماری نیست، بلکه نشانه یک بیماری یا عارضه بیماری دیگری است که ابتدا باید بیماری زمینه ای را درمان کرد.
UTI
عفونت دستگاه ادراری می تواند مثانه را تحریک کند. به این ترتیب عضله دیواره مثانه به شدت منقبض می شود و فرد به طور ناگهانی نیاز به دفع فوری ادرار را احساس می کند. در این صورت ممکن است فرد توانایی نگه داشتن ادرار را از دست بدهد و بی اختیاری ادرار رخ دهد. این نوع بی اختیاری ادرار گذرا و موقت است و با درمان عفونت بهبود می یابد.
علائم ها
علائم عفونت ادراری عبارتند از: تکرر ادرار، احساس سوزش هنگام ادرار، ادرار فوری، کف ادرار، وجود خون در ادرار، احساس درد و فشار هنگام ادرار کردن، درد در پهلوها یا کمر و خستگی و بی حالی بعد از دفع ادرار.
درمان
برای درمان این نوع بی اختیاری ادرار:
- مایعات فراوان
- مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند سیپروفلوکساسین، پنی سیلین، سفتریاکسون، کوتریموکسازول و … با تجویز پزشک متخصص توصیه می شود.
ضعف عضلات کف لگن
عضلات کف لگن مسئول انقباض و انبساط اسفنکترهای خارجی مجرای ادرار و مقعد هستند. در خانم ها کنترل و نگهداری واژن نیز بر عهده این عضلات است. زمانی که عضلات کف لگن به هر دلیلی ضعیف شوند، ممکن است فرد دچار بی اختیاری ادرار شود.
ضعیف شدن عضلات کف لگن دلایل مختلفی دارد:
- بارداری و زایمان: یکی از دلایل اصلی ضعف عضلات لگن در زنان بارداری و زایمان است. اضافه وزن نوزاد در دوران بارداری، تغییرات هورمونی که بر رباط ها تاثیر می گذارد و فشارهای زایمان طبیعی باعث کشیدگی و ضعف عضلات لگن می شود.
- یبوست: با نشستن طولانی مدت در حالت اجابت مزاج، عضلات کف لگن بیش از حد کشیده می شوند که باعث ایجاد آنها می شود.
- ترومای شدید: در اثر ضربه های شدید مانند تصادفات و ورزش های سنگین، عضلات کف لگن ممکن است آسیب ببینند.
- بی تحرکی: زیاد نشستن یا خوابیدن به هر دلیلی مانند کار یا بیماری باعث ضعف عضلات کف لگن می شود.
- اضافه وزن شدید: وزن بیش از حد نیز باعث فشار بر عضلات لگن و کشش این عضلات می شود.
علائم ها
علائم ضعف عضلات کف لگن شامل بی اختیاری مدفوع، مشکلات جنسی، از دست دادن حس حین رابطه جنسی، درد مزمن کف لگن، کمردرد، افتادگی مثانه، رحم یا روده، اسپاسم عضلات کف لگن و بی اختیاری گاز است.
درمان
درمان های موثر عبارتند از:
- تمرینات تقویت عضلات کف لگن مانند تمرینات کگل
- کاهش وزن برای افراد چاق
- مخروط یا تامپون واژن برای زنان
- حلقه های پساری برای بانوان
- بیوفیدبک
- تحریک عصب ساکرال
- تزریق ژل
جراحی ممکن است در موارد بسیار شدید انجام شود، اما باید مشکلات و خطرات آن را در نظر گرفت.
بزرگ شدن پروستات در مردان (BPH)
بزرگ شدن پروستات یکی از بیماری های شایع در مردان میانسال و مسن است که عوارض مختلفی را به همراه دارد. هنگامی که پروستات بزرگ می شود، مجرای ادرار را باریک و گاهی مسدود می کند. به این ترتیب ادرار کامل نمی شود، قسمت زیادی از ادرار همیشه در داخل مثانه باقی می ماند. به این ترتیب ادرار در طول روز به آرامی از مثانه نشت می کند.
علائم ها
سایر علائم بزرگ شدن پروستات شامل مواردی مانند تکرر ادرار، جریان ضعیف ادرار، احساس ادرار فوری، مشکل در شروع ادرار کردن یا تاخیر در شروع جریان ادرار پس از اقدام فرد، احساس ادرار ناقص، احساس درد و خون در ادرار است. خاطر نشان.
درمان
بی اختیاری ادرار معمولاً در مراحل اولیه بزرگ شدن پروستات رخ نمی دهد و بی اختیاری ادرار زمانی رخ می دهد که پروستات به اندازه ای بزرگ شده باشد که مجرای ادرار را ببندد یا باریک کند، به طوری که بی اختیاری سرریز رخ می دهد. رویکرد اصلی برای کنترل بی اختیاری ادرار ناشی از بزرگ شدن پروستات، درمان تنگی مجرای ادرار است.
درمانهای بزرگی پروستات متنوع هستند، از دارو درمانی گرفته تا جراحی، اما برای کنترل بیاختیاری ادرار سرریز ناشی از بزرگ شدن پروستات، روشهایی مانند:
- تقویت عضلات کف لگن
- تکنیک زمان بندی
- کنترل مصرف مایعات
- دارودرمانی
- استفاده از کاتتر
- یورولیفت پروستات
- اوروتومی یا جراحی برای بستن تنگی مجرای ادرار
مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید
ارتباط با ما:
شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹
شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴
آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱
درمان بی اختیاری ادرار در کرج
نوار مثانه در کرج
شاک ویو پلاک پیرونی
تست نوار مثانه در کرج
اورولوژی در کرج
دستگاه صندلی مگنت تراپی
وازکتومی سرپایی در کرج