خورشید: فقط اورژانس

شنبه تا چهارشنبه: 16 – 20

شماره تماس:

۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹، ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درمان هیپوسپادیاس
درمان هیپوسپادیاس

ما در این مقاله به مبحث درمان هیپوسپادیاس می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج  …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.

درمان هیپوسپادیاس

هیپوسپادیاس یکی از شایع ترین نقایص جنین در هنگام تشکیل ناحیه تناسلی است که در آن سوراخ خروجی مجرای ادرار در محل مناسبی قرار ندارد. بهتر است هیپوسپادیاس در دوران کودکی با جراحی درمان شود، زیرا بی توجهی به این بیماری می تواند مشکلات زیادی از جمله مشکلات ادراری و مشکلات روابط زناشویی را ایجاد کند.

هیپوسپادیاس یک نقص جنینی در هنگام تشکیل ناحیه تناسلی است که با جراحی درمان می شود و بی توجهی به این بیماری می تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.

آمار دقیقی از شیوع این بیماری در ایران در دست نیست اما گفته می شود در ایالات متحده آمریکا به ازای هر 200 نوزاد متولد شده یک نفر به این بیماری مبتلا می شود که نشان دهنده شیوع بالای آن است. در این مقاله به شرح بیماری هیپوسپادیاس، علل و روش های درمان آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید: علت و درمان واریکوسل

هیپوسپادیاس چیست؟

هیپوسپادیاس یک نقص جنینی در نوزادان پسر هست که در آن خروجی مجرای ادرار در مکانی غیر از نوک آلت تناسلی قرار دارد. در پسران مبتلا به هیپوسپادیاس، مجرای ادرار بین هفته های 8 تا 14 بارداری به طور نامناسب تشکیل می شود.

خروجی مجرای ادرار در این افراد می تواند در هر نقطه زیر آلت تناسلی از نوک آلت تناسلی تا کیسه بیضه باشد. هیپوسپادیاس بسته به محل خروجی مجرای ادرار، شدت های متفاوتی دارد.

هرچه مجرای خروجی مجرای ادرار به نوک آلت تناسلی نزدیکتر باشد، هیپوسپادیاس خفیف تر است و هر چه به بیضه نزدیکتر باشد، شدت آن بیشتر می شود. در موارد بسیار حاد و نادر هیپوسپادیاس، خروجی مجرای ادرار زیر بیضه قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: شاک‌ ویو تراپی برای رفع مشکلات جنسی

علائم و تشخیص هیپوسپادیاس

این بیماری اغلب در معاینات فیزیکی پس از تولد تشخیص داده می شود. در بسیاری از موارد پوست قسمت انتهایی آلت تناسلی (که در ختنه برداشته می شود) به درستی در قسمت پایین تشکیل نمی شود که باعث توجه معاینه کننده به محل مجرای خروجی و معاینه نوزاد از نظر هیپوسپادیاس می شود.

البته باید توجه داشت که در برخی موارد با وجود تشکیل نشدن قسمت تحتانی پوست انتهای آلت تناسلی، مشکلی در محل خروج مجرای ادرار وجود ندارد. همچنین ممکن است نوزاد هیپوسپادیاس داشته باشد، اما تشکیل صحیح پوست در این ناحیه معاینه کننده را گمراه می کند.

انواع هیپوسپادیاس چیست؟

خروجی مجرای ادرار روی آلت تناسلی می تواند از نوک آلت تناسلی تا زیر بیضه ها و نزدیک مقعد متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی در بیماران ابتلا به سنگ کلیه

انواع هیپوسپادیاس از خفیف تا شدید را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:

  1. نزدیک به نوک آلت تناسلی (زیر تاجی): در این نوع هیپوسپادیاس، خروجی مجرای ادرار کمی کمتر از محل طبیعی خود است. هیپوسپادیای غده ای و کرونر در نزدیکی این ناحیه قرار دارند.
  2. در قسمت میانی آلت تناسلی (midshaft): اگر خروجی مجرای ادرار در زیر آلت تناسلی و در ناحیه بین نوک آلت تناسلی و کیسه بیضه قرار داشته باشد، نوع هیپوسپادیاس از این دسته است. هیپوسپادیای ساب کرونال، دیستال و پروگزیمال در این ناحیه قرار دارند.
  3. در محل اتصال آلت تناسلی و کیسه بیضه (پنوسکروتوم): در این نوع هیپوسپادیاس، خروجی مجرای ادرار در ناحیه تلاقی آلت تناسلی و کیسه بیضه قرار دارد.

چه مشکلات دیگری می تواند همراه با هیپوسپادیاس باشد؟

در برخی موارد، فردی که از هیپوسپادیاس رنج می‌برد، ممکن است از آلت تناسلی نیز کج شود. انحنای آلت تناسلی که در مقاله های بعدی به آن خواهیم پرداخت، رابطه جنسی را دشوار می کند و می تواند از نظر روحی نیز بر فرد تأثیر بگذارد.

این بیماری ممکن است با بیضه های نزول نکرده نیز همراه باشد. بی توجهی به این بیماری و عدم درمان آن زندگی جنسی انسان را با مشکل مواجه می کند. ترشحات ادراری نیز می تواند در این افراد معیوب باشد.

چه چیزی باعث هیپوسپادیاس می شود و عوامل خطر آن کدامند؟

علت هیپوسپادیاس در بیشتر موارد مشخص نیست. با این حال، محققان شواهدی یافته اند که نشان می دهد ژنتیک و عوامل محیطی در این بیماری نقش دارند.

از هر 100 کودک مبتلا به هیپوسپادیاس، پدر 7 فرزند با این بیماری متولد شده است.

بیشتر بخوانید: روش درمان سنگ حالب

همچنین، محققان ارتباط ژنتیکی زیر را در موارد هیپوسپادیاس پیدا کردند:

  • اگر یکی از کودکان هیپوسپادیاس داشته باشد، احتمال اینکه پسر دوم نیز با این بیماری متولد شود، حدود 12 در 100 است.
  • اگر پدر و برادر هر دو فرزند هیپوسپادیاس داشته باشند، احتمال اینکه پسر دوم دچار هیپوسپادیاس شود 21 در 100 است.

عوامل محیطی در دوران بارداری مانند غذاها، نوشیدنی ها و داروهای مصرفی مادر نیز خطر ابتلا به هیپوسپادیاس را افزایش می دهند.

سایر عوامل مرتبط با مادر که احتمال ابتلا به هیپوسپادیاس را افزایش می دهد به شرح زیر است:

  1. سن و وزن: مادرانی که بیش از 35 سال سن دارند و به شدت چاق هستند، بیشتر احتمال دارد پسران مبتلا به هیپوسپادیاس به دنیا بیاورند.
  2. درمان‌ های ناباروری: زوج‌ هایی که از درمان‌های کمکی برای ناباروری مانند لقاح مصنوعی (IVF) یا تزریق‌های میکرو (ICSI) استفاده می‌کنند، احتمال بیشتری برای داشتن فرزند مبتلا به هیپوسپادیاس دارند.
  3. هورمون ها: با توجه به اینکه تشکیل ناحیه تناسلی تحت تاثیر هورمون های جنسی است، استفاده از داروهای هورمونی توسط مادر در روزهای قبل از بارداری، خطر ابتلا به هیپوسپادیاس را در جنین پسر افزایش می دهد.

هیپوسپادیاس چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری معمولا در معاینات فیزیکی پس از تولد تشخیص داده می شود. در بسیاری از موارد پوست قسمت انتهایی آلت تناسلی (که در ختنه برداشته می شود) به درستی در قسمت پایین تشکیل نمی شود که باعث توجه معاینه کننده به محل مجرای خروجی و معاینه نوزاد از نظر هیپوسپادیاس می شود.

البته باید توجه داشت که در برخی موارد با وجود تشکیل نشدن قسمت تحتانی پوست انتهای آلت تناسلی، مشکلی در محل خروج مجرای ادرار وجود ندارد. همچنین ممکن است نوزاد هیپوسپادیاس داشته باشد، اما تشکیل صحیح پوست در این ناحیه معاینه کننده را گمراه می کند.

درمان هیپوسپادیاس چیست؟

هیپوسپادیاس با جراحی درمان می شود. این عمل باید توسط جراح اورولوژی ماهر انجام شود زیرا عدم ترمیم صحیح این ناحیه می تواند باعث شود که بیمار در آینده با مشکلات دیگری مواجه شود.

بیشتر بخوانید: جراحی اسلینگ مجرای ادرار

جراحی هیپوسپادیاس دارای 4 مرحله اصلی به شرح زیر است:

  • اصلاح انحراف تنه آلت تناسلی
  • ایجاد کانالی برای عبور ادرار به سمت نوک آلت تناسلی
  • قرار دادن خروجی مجرای ادرار در نوک آلت تناسلی یا مکانی نزدیک به آن
  • ختنه یا بازسازی پوست انتهای آلت تناسلی

ترمیم آلت تناسلی در موارد شدید هیپوسپادیاس به صورت مرحله ای و طی چندین عمل انجام می شود. در این موارد، متخصص اورولوژی اغلب باید قبل از تکمیل مجرای ادرار، آلت تناسلی را صاف کند.

در صورت وجود نقایص و بیماری های دیگری علاوه بر هیپوسپادیاس، متخصص اورولوژی در صورت لزوم ترمیم های دیگری را انجام می دهد.

سایر اقدامات عبارتند از:

  • اورتروپلاستی: حالب در عمل اورتروپلاستی بازسازی می شود تا جریان ادرار و مایع منی تا حد امکان به جلو برود.
  • میتوپلاستی (گلانولوپلاستی): متخصص اورولوژی یک خروجی جدید در مجرای ادرار ایجاد می کند و سر (گلان) آلت تناسلی را مطابق با خروجی جدید بازسازی می کند.
  • اسکروتوپلاستی: این عمل برای ترمیم کیسه بیضه انجام می شود.

متخصص اورولوژی معمولا کاتتر (استنت) را وارد مجرای ادرار می کند. کاتتر لوله‌ای نرم و توخالی است که معمولاً از لاستیک، سیلیکون یا سایر مواد پزشکی ساخته می‌ شود.

کاتتر به حفظ شکل مزانتر در حین بهبود کمک می کند. علاوه بر این، ادرار از طریق کاتتر خارج می شود. کاتتر به مدت دو هفته پس از ترمیم هیپوسپادیاس در مجرای ادرار باقی می ماند.

جراحی ترمیم هیپوسپادیاس بسته به شدت بیماری ممکن است 90 دقیقه تا 3 ساعت طول بکشد. بهترین سن برای انجام این جراحی بین 6 تا 12 ماهگی است، اما با توجه به اینکه امکان انجام آن در سنین بالاتر نیز وجود دارد، متخصص اورولوژی می تواند به صلاحدید خود و با توجه به شرایط بیمار، درمان را زودتر انجام دهد و یا آن را به تعویق بیندازد.

بیشتر بخوانید: علت ناتوانی جنسی مردان

مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج

جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید 

ارتباط با ما:

شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹

شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اینستاگرام: دکتر ناصر بخت

آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱ 


  • اورولوژی در کرج
  • وازکتومی در کرج
  • نوار مثانه در کرج
  • اختلال نعوظ در کرج

پست های اخیر

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

دکتر اورولوژی - درمان سرطان بیضه - درمان سرطان پروستات - درمان سرطان مثانه - مرکز اورولوژی در کرج - تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹ - ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درمان ناتوانی جنسی -شاک ویو پروستات - شاک ویو پلاک پیرونی - جراحی زیبایی مردان در کرج - درمان ناتوانی جنسی در کرج - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اسلینگ TVT - درمان بی اختیاری ادرار - نوار مثانه در کرج - انجام نوار مثانه در کرج - نوار واژینال - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درباره ما

دکتر علی ناصر بخت، یکی از برجسته‌ترین متخصصان و جراحان اورولوژی در حوزه‌ی کلیه‌ها، مجاری ادرار، مثانه، پروستات و دستگاه تناسلی مردان است

ساعت کاری کلینیک

شنبه – یک شنبه – دو‌شنبه – سه شنبه – 16 -20


چهارشنبه – 16 -20


پنج شنبه – بسته


جمعه – بسته

ساخته شده توسط سی فایو