ما در این مقاله به مبحث درمان بیماری مزمن کلیه می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات ، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- درمان بیماری مزمن کلیه (CKD)
- علائم و نشانه ها
- عوامل خطر
- علل
- عوارض
- تشخیص ( تست ها )
- لوله آزمایش خون و آزمایش ادرار
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
درمان بیماری مزمن کلیه (CKD)
کلیه های شما کارهای مهم زیادی را انجام می دهند. برخی از راه هایی که آنها کل بدن شما را در تعادل نگه می دارند عبارتند از:
حذف مواد زائد طبیعی و آب اضافی از بدن شما
کمک به ساخت گلبول های قرمز
تعادل مواد معدنی مهم در بدن شما
کمک به حفظ فشار خون
سالم نگه داشتن استخوان ها
بیماری مزمن کلیه (CKD) زمانی است که کلیه ها در طول زمان (حداقل برای 3 ماه) آسیب دیده اند و در انجام تمام کارهای مهم خود دچار مشکل می شوند.
CKD همچنین خطر سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. ایجاد CKD معمولاً یک فرآیند بسیار کند است که در ابتدا علائم بسیار کمی دارد. بنابراین، CKD به 5 مرحله تقسیم می شود تا به تصمیم گیری های درمانی کمک کند.
علائم و نشانه ها
بسیاری از افرادی که با بیماری مزمن کلیه زندگی می کنند تا زمانی که مراحل پیشرفته تر و یا عوارض ایجاد نشوند، هیچ علامتی ندارند. اگر علائم رخ دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
ادرار کف آلود
دفع ادرار (ادرار کردن) بیشتر یا کمتر از حد معمول
خارش و یا پوست خشک
احساس خستگی
حالت تهوع
از دست دادن اشتها
کاهش وزن بدون تلاش برای کاهش وزن
افرادی که مراحل پیشرفته تری از CKD دارند نیز ممکن است متوجه شوند:
مشکل در تمرکز
بی حسی یا تورم در بازوها، پاها، مچ پا یا پاها
درد عضلات یا گرفتگی
تنگی نفس
استفراغ
مشکل خواب
نفس بوی آمونیاک می دهد (همچنین به عنوان ادرار مانند یا “ماهی” توصیف می شود)
عوامل خطر
هر کسی در هر سنی می تواند به CKD مبتلا شود. با این حال، برخی از افراد در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران هستند. شایع ترین عوامل خطر CKD عبارتند از:
دیابت
فشار خون بالا (فشار خون بالا)
بیماری قلبی و یا نارسایی قلبی
چاقی
بالای 60 سال
سابقه خانوادگی CKD یا نارسایی کلیه
سابقه شخصی آسیب حاد کلیه (AKI)
سیگار کشیدن و یا استفاده از محصولات تنباکو
برای بسیاری از افراد، CKD تنها به یک دلیل ایجاد نمی شود. در عوض، نتیجه بسیاری از عوامل فیزیکی، محیطی و اجتماعی است . تشخیص زودهنگام مهم است CKD اغلب بدون ایجاد علائم قابل توجه شروع می شود.
دانستن عوامل خطر می تواند به شما کمک کند تا سطح خطر خود را بشناسید و اینکه آیا باید برای CKD بررسی شوید یا خیر.
علل
CKD همچنین می تواند توسط بسیاری از شرایط یا شرایط دیگر ایجاد شود. برخی از نمونه ها عبارتند از:
بیماری های گلومرولی: گلومرولونفریت ، نفروپاتی IgA (IgAN) و نفروپاتی HIV
شرایط ارثی: بیماری کلیه پلی کیستیک
شرایط خود ایمنی: لوپوس (نفریت لوپوس)
عفونت های شدید: سپسیس و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS)
علل دیگر: سرطان کلیه ، سنگ کلیه ، عفونت های مکرر درمان نشده و/یا طولانی مدت دستگاه ادراری (UTIs) ، هیدرونفروز ، و ناهنجاری های کلیه و مجاری ادراری قبل از تولد
عوارض
با بدتر شدن CKD، خطر ابتلا به عوارض افزایش می یابد. برخی از نمونه ها عبارتند از:
بیماری قلبی عروقی (بیماری قلبی و/یا سکته مغزی)
فشار خون بالا
کم خونی (سطح پایین گلبول های قرمز خون)
اسیدوز متابولیک (تجمع اسید در خون)
اختلالات مواد معدنی و استخوانی (زمانی که سطح کلسیم و فسفر خون نامتعادل باشد و منجر به بیماری استخوان و یا قلبی شود)
هیپرکالمی (سطح بالای پتاسیم در خون)
نارسایی کلیه
برخی از شرایط، مانند بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا نیز می توانند باعث ایجاد یا بدتر شدن CKD شوند.
برای اطمینان از اینکه هر فردی که با بیماری کلیوی مواجه است، شانس رشد و نمو دارد، نه اینکه به سادگی زنده بماند، تحقیقات، آموزش و حمایت تغییر دهنده زندگی را تقویت کنید.
تشخیص ( تست ها )
بررسی CKD با دو تست ساده آسان است:
نوعی آزمایش خون به اسم نرخ تخمینی فیلتراسیون گلومرولی (eGFR)
آزمایش ادرار به نام نسبت آلبومین به کراتینین ادرار (uACR)
هر دو آزمایش برای داشتن تصویر واضحی از سلامت کلیه شما مورد نیاز است. داشتن eGFR زیر 60 و/یا uACR بالای 30 به مدت سه ماه یا بیشتر، نشانه ای است که ممکن است بیماری کلیوی داشته باشید.
لوله آزمایش خون و آزمایش ادرار
eGFR تخمینی است از اینکه کلیههای شما چقدر مواد زائد را از خون دفع میکنند. با استفاده از سطح کراتینین سرم ، سن و جنس شما محاسبه می شود. همچنین می توان آن را با استفاده از سطح سیستاتین C محاسبه کرد.
یک eGFR “عادی” بسته به سن متفاوت است، با افزایش سن کاهش می یابد. برای این تست عدد بالاتر بهتر است. شماره eGFR شما برای تعیین مرحله CKD شما استفاده می شود .
uACR میزان دو ماده مختلف را در ادرار شما اندازه گیری می کند، آلبومین (پروتئین) و کراتینین. کلیه هایس که سالم باشند آلبومین را در خون شما نگه داری می کنند و کراتینین را به درون ادرار فیلتر می نمایند.
بنابراین، آلبومین در ادرار شما باید بسیار کم باشد یا اصلا وجود نداشته باشد. uACR با تقسیم مقدار آلبومین ادرار بر مقدار کراتینین ادرار برای یافتن نسبت محاسبه می شود. برای این تست عدد کمتر بهتر است. شماره uACR شما برای آزمایش آلبومینوری استفاده می شود، یک عامل خطر مهم برای عوارض.
در برخی موارد، متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش های بیشتری را برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سلامت کلیه شما درخواست کند. برخی از نمونه ها شامل بیوپسی کلیه یا تصویربرداری پزشکی (سی تی اسکن، سونوگرافی، یا MRI) است.