خورشید: فقط اورژانس

شنبه تا چهارشنبه: 16 – 20

شماره تماس:

۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹، ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

شایع ترین دلایل بی اختیاری ادرار
شایع ترین دلایل بی اختیاری ادرار

ما در این مقاله به مبحث شایع ترین دلایل بی اختیاری ادرار می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج  …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.

Contents

شایع ترین دلایل بی اختیاری ادرار

یکی از مشکلاتی که ممکن است هر یک از ما با آن مواجه شویم، بی اختیاری ادرار است. بی اختیاری ادرار می تواند در زنان و مردان رخ دهد. شاید فکر کنید که این مشکل فقط کودکان و نوزادان را تحت تاثیر قرار می دهد. اما بی اختیاری ادرار برای این گروه سنی طبیعی است و می تواند نشان دهنده مشکل در بزرگسالان باشد.

اما چرا دچار بی اختیاری ادرار می شویم؟ برای درمان آن به کدام پزشک مراجعه کنیم؟ چه بیماری هایی باعث بی اختیاری ادرار می شوند؟ اگر این سوالات در ذهن شماست، این مقاله را بخوانید.

همچنین در صورت داشتن بی اختیاری ادرار می توانید به متخصص اورولوژی و در برخی موارد به متخصص زنان مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: علت و درمان واریکوسل

بی اختیاری ادرار چیست؟

بی اختیاری ادرار یا از دست دادن کنترل مثانه یک مشکل متداول و بیشتر شرم آور است. شدت آن از ترشح گاه به گاه مقدار کمی ادرار هنگام سرفه یا عطسه تا احساس فوریت برای ادرار کردن (به قدری ناگهانی و شدید که تا رسیدن به حمام نمی تواند خود را کنترل کند و فرصت رفتن به دستشویی را ندارد، متغیر است).

اگر چه بی اختیاری با افزایش سن افزایش می یابد، بی اختیاری ادرار بخشی اجتناب ناپذیر از پیری نیست.

اگر بی اختیاری ادرار بر فعالیت های روزانه شما تأثیر گذاشته است، به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر افراد، تغییرهای ساده در روش زندگی یا درمان پزشکی می تواند ناراحتی را کم کند یا بی اختیاری ادرار را متوقف نماید.

بسیاری از افراد هر از گاهی با از دست دادن کمی ادرار مواجه می شوند و برخی دیگر ممکن است به طور مکرر مقادیر کمی تا متوسط ​​ادرار دفع کنند.

علت بی اختیاری ادرار در زنان جوان، پیرمرد و کودکان چیست؟

بی اختیاری ادرار علل مختلفی دارد. زمانی که این مشکل در سنین بالا اتفاق می افتد طبیعی است اما اگر در سنین پایین رخ دهد می تواند مشکل ساز باشد.

بنابراین باید اقدامات لازم را برای درمان آن انجام دهید. نکته ای که در مورد این مشکل وجود دارد این است که در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است. بنابراین دانستن علل آن به هر گروه سنی برای درمان ریشه آن کمک می کند. در ادامه به برخی از علل این مشکل اشاره کرده ایم.

زنان جوان به دلایل مختلف ممکن است از بی اختیاری ادرار رنج ببرند. عضلات کف لگن باید از نشت ناخواسته ادرار جلوگیری کنند.

اگر این عضلات ضعیف شوند، فرد دچار بی اختیاری ادرار می شود. عللی که ممکن است باعث بروز این مشکل شود، برخی از بیماری هایی است که در بالا به آنها اشاره کردیم، نخوردن گوشت و عدم جذب پروتئین کافی، ورزش نکردن و بارداری و زایمان.

بی اختیاری ادرار ممکن است ناشی از یک بیماری به راحتی قابل درمان باشد، مانند:

  • علائم عفونت دستگاه ادراری: عفونت ها می توانند باعث تحریک مثانه و احساس ادرار شدید و فوری و گاهی اوقات بی اختیاری شوند.
  • یبوست: راست روده در نزدیکی مثانه قرار دارد و اعصاب مشترک زیادی دارد. مدفوع فشرده و سفت در راست روده باعث می شود این اعصاب بیش از حد فعال شوند و تکرر ادرار را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: عفونت مجاری ادراری

دلیل بی اختیاری ادرار در مردان (دلیل بی اختیاری ادرار در خواب مردان)

مردان ممکن است به دلیل بیماری های مختلف مانند ام اس یا برخی عفونت ها دچار بی اختیاری ادرار شوند. در برخی موارد، بزرگ شدن پروستات باعث این مشکل می شود. برای کنترل باید به اورولوژیست مراجعه کنید.

اگر ناشی از یک بدخیمی مانند تومور یا سرطان باشد، باید قبل از بدتر شدن از آن پیشگیری کنید. گاهی اوقات بی اختیاری ادرار پس از برداشتن کاتتر یا بی اختیاری ادرار پس از جراحی پروستات نیز در برخی از عمل ها رخ می دهد.

اگر این پروسه به مجرای ادرار آسیب برساند یا برای مدت زیادی استفاده شود. در این حالت موقع بیرون کشیدن آن ممکن است بی اختیاری ادرار در فرد ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: پروستاتکتومی

عامل هایی که خطر بی اختیاری ادرار را زیاد می کند عبارتند از:

  • جنسیت: زنان بیشتر از بی اختیاری ادراری اضطرابی رنج می برند. بارداری، زایمان، یائسگی و آناتومی طبیعی زنان از علل این تفاوت است. با این حال، مردان مبتلا به مشکلات پروستات در معرض افزایش خطر بی اختیاری استرسی و بی اختیاری سرریز هستند.
  • سن: مجرای ادرار و عضلات مثانه با زیاد شدن سن قدرت خود را از دست می دهند. تغییرات ناشی از افزایش سن باعث کاهش ظرفیت مثانه برای ذخیره ادرار و افزایش احتمال بی اختیاری ادرار می شود.
  • اضافه وزن: اضافه وزن باعث افزایش فشار روی مثانه و ماهیچه های اطراف آن می شود که باعث ضعیف شدن آن ها و نشت ادرار هنگام سرفه یا عطسه می شود.
  • سیگار کشیدن: استفاده از تنباکو خطر بی اختیاری ادرار را افزایش می دهد.
  • سابقه خانوادگی: اگر یکی از اعضای نزدیک خانوادتان دچار بی اختیاری ادرار شده است به خصوص بی اختیاری با فوریت باشد، خطر مبتلا شدن به این بیماری برایتان زیادتر است.
  • سایر بیماری ها: بیماری عصبی یا علائم دیابت ممکن است خطر بی اختیاری ادرار را افزایش دهد.

علت بی اختیاری ادرار در بارداری چیست؟

شرایطی که می تواند باعث بی اختیاری ادرار در زنان شود و با بارداری مرتبط است شامل موارد زیر است:

  • بارداری: تغییرات هورمونی و افزایش وزن جنین می تواند منجر به بی اختیاری ادرار استرسی شود.
  • زایمان: زایمان طبیعی می تواند ماهیچه های کنترل کننده مثانه را ضعیف کند و همچنین به اعصاب و بافت پشتیبان مثانه آسیب برساند و در نهایت منجر به افتادگی مثانه شود. با افتادگی مثانه، رحم، مقعد و روده کوچک از موقعیت معمول خود به سمت پایین حرکت می کنند و به داخل واژن بیرون می زنند. این برآمدگی می تواند با بی اختیاری همراه باشد.

بیشتر بخوانید: صندلی مگنت در کرج

علت بی اختیاری دائمی ادرار چیست؟

بی اختیاری ادرار همچنین می تواند مشکلات مزمن ناشی از تغییرات یا مشکلات فیزیکی زمینه ای باشد.

شامل:

  • سن: افزایش سن ماهیچه های مثانه می تواند ظرفیت مثانه برای ذخیره ادرار را کاهش دهد. همچنین انقباضات غیرارادی مثانه با افزایش سن افزایش می یابد.
  • یائسگی: پس از یائسگی، تولید استروژن در زنان کاهش می یابد. استروژن هورمونی است که به سلامت مثانه و مجرای ادرار کمک می کند. تخریب این بافت ها می تواند بی اختیاری ادرار را تشدید کند.
  • یکی از دلایل اصلی بی اختیاری ادرار افتادگی مثانه است. این مشکل می تواند ناشی از ضعف عضلات حمایت کننده از کف لگن یا به دلیل زایمان و بارداری باشد.

برای درمان بی اختیاری ادرار چه بخوریم؟

احتمالا از خود می پرسید آیا می توانم با ایجاد تغییراتی در تغذیه و رژیم غذایی بی اختیاری ادرار خود را برطرف کنم؟ جواب مثبت قطعی نیست! اما درمان بی اختیاری ادرار با خوردن برخی غذاها و مصرف برخی داروها امکان پذیر است. در ادامه به چند مورد مکرر و معروف می پردازیم.

قرص بی اختیاری ادرار برای سالمندان چیست؟

داروهای مورد استفاده برای درمان بی اختیاری ادرار در سالمندان عبارتند از:

  • اکسی بوتینین
  • میرابگرون
  • وزیکر
  • سولیفیناسین
  • یوریناسین
  • تولترودین
  • دی سیکلومین

بیشتر بخوانید: عفونت ادراری

مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج

جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید 

ارتباط با ما:

شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹

شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اینستاگرام: دکتر ناصر بخت

آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱ 


  • اورولوژی در کرج
  • درمان بی اختیاری ادرار در کرج
  • لیزر سنگ کلیه در کرج
  • دستگاه صندلی مگنت تراپی

پست های اخیر

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

دکتر اورولوژی - درمان سرطان بیضه - درمان سرطان پروستات - درمان سرطان مثانه - مرکز اورولوژی در کرج - تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹ - ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درمان ناتوانی جنسی -شاک ویو پروستات - شاک ویو پلاک پیرونی - جراحی زیبایی مردان در کرج - درمان ناتوانی جنسی در کرج - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اسلینگ TVT - درمان بی اختیاری ادرار - نوار مثانه در کرج - انجام نوار مثانه در کرج - نوار واژینال - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درباره ما

دکتر علی ناصر بخت، یکی از برجسته‌ترین متخصصان و جراحان اورولوژی در حوزه‌ی کلیه‌ها، مجاری ادرار، مثانه، پروستات و دستگاه تناسلی مردان است

ساعت کاری کلینیک

شنبه – یک شنبه – دو‌شنبه – سه شنبه – 16 -20


چهارشنبه – 16 -20


پنج شنبه – بسته


جمعه – بسته

ساخته شده توسط سی فایو