ما در این مقاله به مبحث علائم عفونت کلیه می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات ، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- عفونت کلیه
- علائم عفونت کلیه چیست؟
- نشانه های عفونت کلیه در مردان و زنان چطور می باشد؟
- علائم عفونت کلیه در کودکان
- دلیل عفونت کلیه
- عوامل خطر مبتلا شدن به پیلونفریت
- درمان عفونت کلیه
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
عفونت کلیه
یکی از رایج ترین بیماری های کلیوی، عفونت کلیه می باشد که به انگلیسی pyelonephritis گفته می شود و در صورت درمان نکردن عفونت های مجاری ادراری بروز می یابد.
کلیه ها قسمت مهمی از دستگاه ادراری می باشند که از طریق حالب ها به سایر بخش های مجاری ادراری مثل مثانه و مجرای ادرار متصل می گردند.
در صورتی که به موقع برای درمان عفونت مثانه اقدام ننمائید، باکتری ها و ویروس ها از راه لوله های حالب به طرف کلیه سرایت می نمایند و شخص دچار عفونت کلیه می گردد.
این عارضه جدی بوده و عدم درمان آن قادر است تهدید کننده ی زندگی شخص باشد.
علائم عفونت کلیه چیست؟
به طور معمول علائم عفونت کلیه تا ۲ روز بعد از ابتلا به این عارضه بروز می یابند.
این علائم که در ادامه آن ها را معرفی می نمائیم، امکان دارد متناسب با سن اشخاص از خفیف تا شدید قابل تغییر باشند.
- تب
- لرز
- درد در پشت، پهلوها یا کشاله ران
- درد در شکم
- تکرر ادرار
- میل زیاد و مداوم برای ادرار نمودن
- حس سوزش یا درد در زمان ادرار نمودن
- تهوع و استفراغ
- کم شدن اشتها
- چرک یا خون درون ادرار (هماچوری)
- ضعف و خستگی بیش از حد
- ادرار کدر و بدبو
به طور معمول افراد بالای ۶۵ سال افزون بر علائم مذکور، مشکلاتی مثل گیجی ذهن و گفتار نامفهوم را تجربه مینمایند.
نشانه های عفونت کلیه در مردان و زنان چطور می باشد؟
مهمترین علامت این عارضه، درد کلیه می باشد که در زنان و مردان به یک شکل بروز می یابد.
با این حال زنان به طور معمول زیادتر به عفونت مجاری ادراری و پیلونفریت مبتلا می گردند.
از همین رو می بایست نشانه های عفونت کلیه در خانم ها را شامل درد در مرکز لگن و اطراف استخوان ناحیه شرمگاهی بدانیم. دیگر علائم بیماری در هر ۲ جنس یکسان می باشد.
علائم عفونت کلیه در کودکان
کودک های بالای ۲ سال، علائم پیلونفریت را مثل بزرگسالان تجربه می نمایند ولی نشانه های این بیماری در کودکان زیر ۲ سال تنها به شکل تب بالا بروز می یابد.
به صورت کلی وجود علائم زیر در کودکان می بایست به وسیله پزشک اطفال بررسی شود:
- شب ادراری
- نداشتن توانایی کنترل ادرار (بعد از آموزش رفتن به دستشویی)
- حس دردهای شکمی درون زیر ناف و پهلوها
- ادرار بد بو، کدر یا خونی
- احتیاج به تخلیه مثانه در دفعه های بسیار (به خصوص در شب)
دلیل عفونت کلیه
اصلی ترین دلیل این عارضه عفونت مجاری ادراری می باشد. باکتری به نام اشریشیا کلی (E.coli) که از دستگاه تناسلی به مجاری ادراری وارد می گردد، از راه مثانه و حالب ها به طرف کلیه ها سرایت می نماید.
در بعضی مواقع امکان دارد باکتری های دیگری مثل استافیلوکوک از راه جریان خود به کلیه ها منتقل شوند.
اگر چه عفونت کلیه در این حالت غیر عادی می باشد، ولی بعضی مواقع وجود یک مفصل مصنوعی یا دریچه قلب قادر است سبب انتقال عفونت از جریان خون به کلیه ها گردد.
با این حال بروز این عارضه بعد از عمل کلیه خیلی نادر میباشد.
عوامل خطر مبتلا شدن به پیلونفریت
عواملی که خطر مبتلا شدن به عفونت کلیه را زیاد می کنند، عبارتند از:
- جنسیت: زنان به علت داشتن مجرای ادراری کوتاه تر در مقایسه با مردان، بیشتر در معرض این عارضه قرار می گیرند. همینطور عفونت کلیه در زنان باردار رایج تر می باشد.
- مسدود شدن مجرای ادراری: مواردی مانند سنگ کلیه و غده پروستات که سبب کند شدن جریان ادرار می گردند یا توانایی شما را در تخلیه مثانه کم می کنند از عوامل اصلی این عارضه محسوب میشوند.
- سیستم ایمنی دارای ضعف: بعضی بیماری ها مثل دیابت، HIV و داروهایی که برای پیشگیری از رد پیوند اعضا تجویز می گردند در ضعیف شدن سیستم ایمنی موثر هستند.
- صدمه به اعصاب اطراف مثانه: صدمه ی عصبی یا نخاع قادر است حس عفونت مثانه را مختل نماید؛ به گونه ای که در زمان گسترش عفونت به طرف کلیه ها از آن آگاه نباشید.
- استفاده کردن از سوند ادراری برای مدت زیاد: اشخاصی که توانایی حرکت نداشته و در رختخواب بستری می باشند یا افرادی که عمل جراحی انجام داده اند، به طور معمول از این نوع سوند استفاده مینمایند.
- بیماری رفلاکس وزیکورترال (vesicoureteral): این بیماری سبب می گردد تا میزان اندکی ادرار از مثانه به طرف حالب و کلیه ها برگردد.
درمان عفونت کلیه
آنتی بیوتیک نخستین خط درمان عفونت کلیوی به حساب می آید.
اینکه کدام قرص ها را برای چه مدت زمانی استفاده نمائید به تشخیص متخصص نفرولوژی، شرایط سلامتی شما و باکتری های موجود در آزمایش ادرارتان وابسته است.
به صورت کلی می شود بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت کلیه را شامل موارد زیر بدانیم:
- قرص سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin)
- قرص سفیکسیم (Cefixime)
جهت اطمینان از پاک شدن عفونت، پزشک امکان دارد دوباره یک کشت ادرار تجویز نماید. در صورتی که عفونت هنوز موجود باشد، مصرف دوره ی دیگری از آنتی بیوتیک شروع می گردد.
اگر عفونت کلیه زیاد باشد، پزشک دستور بستری بیمار در بیمارستان را خواهد داد که در این موقعیت ها درمان شامل تزریق وریدی آنتی بیوتیک میباشد.