ما در این مقاله به مبحث بررسی سرطان پروستات می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- بررسی سرطان پروستات
- شیوع سرطان پروستات در جهان چگونه است؟
- پیشگیری از سرطان پروستات
- چه عواملی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد؟
- سن
- سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی
- تغذیه
- کمبود ویتامین D و مکمل های معدنی
- کمبود ویتامین E
- مصرف الکل
- چاقی و عدم فعالیت بدنی
- هورمون انسولین
- آیا سرطان پروستات با اختلال نعوظ ارتباطی دارد؟
- چه زمانی باید نگران سرطان پروستات باشیم؟
- تست های تشخیص سرطان پروستات چیست؟
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
- درمان پروستات در کرج
- وازکتومی در کرج
- درمان سرطان مثانه در کرج
- اورولوژی در کرج
بررسی سرطان پروستات
سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است. سرطان پروستات یکی از سه سرطان کشنده در مردان محسوب می شود، اما به کندی پیشرفت می کند، بنابراین تشخیص زودهنگام این سرطان می تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند.
در این مقاله راه های تشخیص سرطان پروستات و درمان آن را بررسی می کنیم. پس اگر سرطان پروستات به یکی از دغدغه های شما در زندگی تبدیل شده است در این مقاله با ما همراه باشید تا سلامت این اندام از بدن خود را تضمین کنید.
شیوع سرطان پروستات در جهان چگونه است؟
در سال 2018 تخمین زده شد که سالانه 1276106 مورد جدید سرطان پروستات در جهان تشخیص داده می شود که از این تعداد 358929 نفر جان خود را از دست می دهند.
این رقم در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بیشتر است و احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالای 65 سال افزایش می یابد. بنابراین یکی از مهم ترین سرطان هایی که با افزایش سن باید نگران آن باشید، سرطان پروستات است.
پیشگیری از سرطان پروستات
تاکنون هیچ راه قطعی برای پیشگیری از سرطان پروستات وجود ندارد، اما راه هایی وجود دارد که می توانید از آن جلوگیری کنید. کاهش مصرف غذاهای پرچرب از رژیم غذایی و افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها و همچنین افزودن ورزش به برنامه روزانه در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پروستات موثر است.
چه عواملی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد؟
علت سرطان پروستات به طور کامل شناخته نشده است. اما عواملی وجود دارند که با سرطان پروستات مرتبط هستند.
عواملی از جمله:
سن
افزایش سن خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد. اگر بالای 50 سال سن دارید، حتی اگر سابقه خانوادگی این بیماری را ندارید، باید غربالگری سالانه انجام دهید. اما اگر یکی از اعضای خانواده شما به این بیماری مبتلا شده است، باید بعد از 40 سالگی نگران آن باشید.
سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی
20 درصد از بیماران مبتلا به سرطان پروستات سابقه خانوادگی این بیماری را دارند. این موضوع تنها به دلیل ژن های مشترک بین آنها نیست، بلکه به این دلیل است که افراد یک خانواده معمولاً سبک زندگی مشابهی دارند و عوامل محیطی برای آنها مشابه یکدیگر است. بنابراین، اگر سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارید، غربالگری را از 40 سالگی شروع کنید.
تغذیه
مطالعات بسیاری نقش تغذیه را در ایجاد سرطان پروستات و همچنین پیشرفت آن نشان داده اند. چربی های حیوانی اشباع شده، گوشت قرمز، کلسیم، شیر و محصولات لبنی خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهند. در حالی که مصرف سبزیجات و میوه ها، سیب زمینی و چای سبز احتمال آن را کاهش می دهد.
کمبود ویتامین D و مکمل های معدنی
کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد، بنابراین مشاهده شده است که مردانی که در کشورهای آفتابی زندگی می کردند کمتر به سرطان پروستات مبتلا می شدند.
کمبود ویتامین E
ویتامین E در روغن های گیاهی، تخم مرغ و مغزها یافت می شود و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
مصرف الکل
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف الکل خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پروستات را افزایش می دهد. افرادی که بیش از سه لیوان الکل در روز می نوشند در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.
چاقی و عدم فعالیت بدنی
چاقی خطر مبتلا به سرطان پروستات را زیاد می کند. همچنین افرادی که BMI بالاتری دارند انواع شدیدتری از سرطان پروستات را نشان می دهند. این به این دلیل است که سطح هورمون های استروئیدی در افراد چاق تغییر می کند.
این هورمون ها هستند که در ایجاد سرطان پروستات نقش دارند. چاقی، به خصوص زمانی که با کم تحرکی همراه باشد، باعث افزایش سطح هورمون انسولین می شود. انسولین یکی از هورمون هایی است که تکثیر سلول ها را افزایش می دهد.
هورمون انسولین
گلوکز به عنوان منبع قند برای سلول های سرطانی در نظر گرفته می شود، بنابراین افرادی که سطح گلوکز بالایی دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انواع مختلف سرطان هستند.
سطوح بالای گلوکز منجر به القای ترشح انسولین می شود، همانطور که در دیابت نوع 2 اتفاق می افتد. انسولین باعث تکثیر سلول های سرطانی می شود، بنابراین دیابت نوع 2 یکی از عوامل خطر سرطان پروستات است.
آیا سرطان پروستات با اختلال نعوظ ارتباطی دارد؟
برخی از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که سطح تستوسترون در افراد مبتلا به سرطان پروستات بسیار پایین است. در این حالت سطح هورمون استروژن افزایش می یابد و این هورمون باعث تغییرات DNA سلولی، جهش می شود.
ژن ها و ایجاد سلول های سرطانی بنابراین، اگر مشکل اختلال نعوظ شما به کمبود هورمون های جنسی مردانه مربوط می شود، این موضوع می تواند شما را مستعد ابتلا به سرطان پروستات کند.
چه زمانی باید نگران سرطان پروستات باشیم؟
اگر بالای 50 سال سن دارید و یا در خانواده خود سابقه سرطان پروستات دارید، باید آزمایش های تشخیصی مربوطه را انجام دهید. اگر مشکل ادرار دارید، احتباس ادرار دارید، در هنگام ادرار درد دارید، یا خون در ادرارتان مشاهده می شود، باید به پزشک مراجعه کنید.
تست های تشخیص سرطان پروستات چیست؟
اگر بیش از 50 سال سن دارید و برای معاینه پروستات به پزشک مراجعه کرده اید، معاینه شما چندین مرحله دارد. در مرحله اول پزشک از شما شرح حال می گیرد. اگر در مجاری اداری انسداد داشته اید یا مشکل نعوظ داشته اید، این موارد می تواند پزشک را به وجود سرطان مشکوک کند.
در این مرحله، پزشک معاینه مقعدی انجام می دهد و غده پروستات شما را از طریق مقعد معاینه می کند تا در صورت وجود غده سرطانی را لمس کند. این امر تا حدودی به پزشک کمک می کند، اما برای تشخیص قطعی، پزشک به آزمایش های دیگری از جمله آزمایش خون PSA نیاز دارد.
در این آزمایش، آزمایشگاه میزان این پروتئین را در خون شما اندازه گیری می کند. تشخیص قطعی سرطان پروستات از طریق نمونه گیری انجام می شود. در صورتی که نتایج مراحل قبل پزشک را به سمت سرطان پروستات سوق دهد، در این مرحله از شما نمونه گیری می شود و تشخیص قطعی داده می شود.
سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان است و یکی از سه علت مرگ و میر در مردان است. با این حال، سرطان پروستات بسیار کند پیشرفت می کند، بنابراین اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به راحتی قابل درمان است.
بنابراین اگر بالای 50 سال سن دارید و یا سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات دارید، حتماً هر ساله به پزشک خود مراجعه کنید تا با تشخیص زود هنگام این بیماری، درمان آسان تر شود.
مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید
ارتباط با ما:
شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹
شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴
آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱
درمان پروستات در کرج
وازکتومی در کرج
درمان سرطان مثانه در کرج
اورولوژی در کرج