ما در این مقاله به مبحث کیست کلیه می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات ، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- کیست کلیه چیست؟
- انواع کیست های کلیه
- نشانه های کیست کلیه
- دلایل و عوامل خطرناک کیست کلیه
- عامل ها خطر
- روش تشخیص کیست کلیه
- روش های درمانی کیست کلیه
- اسکلروتراپی
- عمل جراحی کلیه
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
کیست کلیه چیست؟
کلیه ها اندام های لوبیایی شکل می باشند که در دو سمت بدن قرار گرفته اند و به کنترل مقدار مواد معدنی و آب بدن کمک می نمایند و مواد زائد را با فیلتر نمودن خون و تولید ادرار از بین خواهد رفت.
در درون کلیه ها قسمت های کوچکی موجود است که نفرون نام دارد. هر نفرون از یک عدد فیلتر و یک عدد لوله شکل گرفته است. زمانی که خون در کلیه ها جریان پیدا می کند نفرون ها آب اضافه و مواد زائد را از خون فیلتر نموده تا به شکل ادرار از بدن خروج یابد.
کیست های کلیه به شکل کیسه های کوچک و دیواره نازکی می باشند که با مایع پر گردیده اند. با بالا رفتن سن و یا به دلیل بیماری، کیست ها امکان دارد در سطح کلیه یا در جداره نفرونها به وجود بیایند.
اندازه ی آنها قادر است از یک نخود تا یک گریپ فروت تغییر پیدا کند. برخی از این کیست ها در طی زمان به رشد خود ادامه داده ولی برخی دیگر اندازه ی ثابتی خواهند داشت.
انواع کیست های کلیه
دو نوع کیست کلیه موجود است که شامل کیست ساده و کیستی که در بیماری پلیکیستیک بروز می نماید. کیست ساده بیشتر بر روی کلیه ها و بعضی مواقع در لوله های نفرون به وجود می آیند، دیواره نازکی داشته و حاوی مایعی آبکی می باشند.
این نوع کیست ها به کلیه ها صدمه نمی زنند و بر کارکرد آن ها اثر منفی ندارند. ولی در برابر آن، بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD) یک بیماری ارثی می باشد که سبب به وجود آمدن کیست های زیاد بر روی کلیه یا داخل نفرون ها میگردد.
کیست های PKD می توانند به کلیه ها صدمه بزنند و برای حذف نمودن آن ها باید اقدام های درمانی و مراقبتی انجام گیرد.
نشانه های کیست کلیه
یک کیست ساده امکان دارد هیچ نشانه ای به وجود نیاورند. با این حال، در صورتی که کیست بزرگ گردد یا آلوده گردد، امکان دارد نشانه هایی مثل:
- تب
- درد در پشت یا پهلو میان دنده ها و لگن (درد به طور معمول کسل کننده می باشد، ولی در صورت ترکیدن کیست قادر است شدت یابد)
- درد در بخش فوقانی شکم
- ورم شکم
- ادرار زیادتر از اندازه ی معمول (تکرر ادرار)
- خون درون ادرار (هماچوری)
- ادرار تیره رنگ
کلیه پلی کیستیک یا PKD قادر است علامت ها و نشانه های زیر را داشته باشد:
- درد در پشت و پهلو
- مشاهده ی خون در ادرار
- فشار خون زیاد
دلایل و عوامل خطرناک کیست کلیه
پزشک ها دقیقاً نمی دانند چه عامل هایی سبب ایجاد کیست های ساده کلیه می گردد. آنها چند نوع توضیحات دارند. به طور مثال، هر کلیه حدودا یک میلیون لوله کوچک داشته که ادرار را جمع می نماید.
کیست امکان دارد با انسداد لوله ها ، ورم کردن و پر گردیدن از مایعات آغاز به رشد نماید. یک احتمال دیگری این است که کیست ها از وقتی تشکیل می گردند که کیسه هایی به نام دیورتیکول در ناحیه های تضعیف گردیده توبول کلیوی ایجاد شده و از مایع پر خواهند شد.
با بالا رفتن سن به احتمال بالایی به کیست کلیه مبتلا می گردید. در سن ۴۰ سالگی، حدودا ۲۵ درصد از اشخاص به آن مبتلا می گردند. تا ۵۰ سالگی، حدودا ۵۰ درصد اشخاص دچار کیست کلیه می گردند. همینطور مردها زیادتر از زنان در معرض ابتلا به کیست کلیه می باشند.
کلیه پلی کیستیک یک بیماری ارثی می باشد، به این معنی که بر اثر تغییرات ژن هایی که از طریق خانواده ها انتقال می یابد، ایجاد می گردد.
عامل ها خطر
عامل های خطر برای به وجود آمدن کیست کلیه در خانم ها و آقایان عبارتند از:
– آسیب ها و مداخله های جراحی قبلی روی کلیه ها
– مبتلا شدن به فشار خون بالا
– زمینه ی ارثی برای توسعه یافتن بیماری
– بیماری های عفونی شدید یا مزمن
– آسیب شناسی انکولوژیک
– بیماری سنگ کلیه ها
– بیماری سل
– دیابت
– اختلال های غده های درون ریز
روش تشخیص کیست کلیه
بعد از آشکار گردیدن کیست کلیه راست، مطالعه های تکمیلی ضروری می باشد. شیوه های شفاف سازی موارد زیر هستند:
– آزمایش های خون و ادرار آزمایشگاهی
– معاینه ی اولتراسوند حفره ی شکمی و لگن کوچک
– ام آر آی کلیه ها، شکم و اندام های درون لگن.