خورشید: فقط اورژانس

شنبه تا چهارشنبه: 16 – 20

شماره تماس:

۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹، ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

نحوه پیشگیری سرطان پروستات
نحوه پیشگیری سرطان پروستات

ما در این مقاله به مبحث نحوه پیشگیری سرطان پروستات می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج  …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.

نحوه پیشگیری سرطان پروستات

سرطان پروستات در غده پروستات، بخشی از سیستم تولید مثل در مردان و افرادی که مرد متولد می شوند، ایجاد می شود. خیلی از افراد نظارت فعال (بدون درمان) را انتخاب می نمایند چون سرطان پروستات به کندی رشد می کند و در غده می ماند. برای سرطان هایی که به سرعت رشد می کنند و گسترش می یابند، درمان های رایج شامل پرتودرمانی و جراحی است.

سرطان پروستات چیست؟

سرطان پروستات در پروستات، یک غده گردویی شکل کوچک که در زیر مثانه و جلوی راست روده، در مردان و آنهایی که مرد به دنیا آمده اند، ایجاد می شود. این غده کوچک مایعی ترشح می کند که با مایع منی مخلوط می شود و اسپرم را برای بارداری و بارداری سالم نگه می دارد.

بیشتر بخوانید: علائم اختلال نعوظ

سرطان پروستات یک بیماری جدی است. خوشبختانه، اکثر مردان مبتلا به سرطان پروستات قبل از انتشار آن به خارج از غده پروستات تشخیص داده می شوند. درمان در این بخش بیشتر سرطان را نابود می کند.

انواع سرطان پروستات کدامند؟

اگر سرطان پروستات در شما تشخیص داده شود، به احتمال زیاد یک آدنوکارسینوم است. آدنوکارسینوم در سلول های غدد مانند پروستات که مایع ترشح می کنند شروع می شود. کم پیش می آید، سرطان پروستات از انواع دیگر سلول ها ساخته می شود.

انواع کمتر شایع سرطان پروستات عبارتند از:

  • کارسینوم سلول های انتقالی
  • سارکوم ها
  • تومورهای نورواندوکرین
  • کارسینوم های سلول کوچک

علائم سرطان پروستات چیست؟

سرطان پروستات به ندرت در مراحل اولیه علائم ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: درمان بیماری های اورولوژی در کرج

این مشکلات ممکن است با پیشرفت بیماری رخ دهند:

  • نیاز مکرر به ادرار کردن، گاهی اوقات فوری، به خصوص در شب
  • درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
  • درد در پشت، لگن یا قفسه سینه
  • عدم اختیار کنترل مثانه (بی اختیاری ادرار)
  • جریان ضعیف ادرار یا جریانی که آغاز و متوقف می شود
  • انزال دردناک و اختلال نعوظ (ED)
  • عدم اختیار کنترل روده (بی اختیاری مدفوع)
  • وجود خون در مایع منی (هماتوسپرمی) یا وجود ادرار در مایع منی

آیا مشکلات پروستات همیشه نشانگر سرطان پروستات است؟

همه مشکلات پروستات سرطانی نیستند.

باقی وضعیتی که منجر به علائم شبیه به سرطان پروستات می شوند عبارت اند از:

هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH): در بعضی موارد، تقریباً هر شخصی که پروستات دارد دچار هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) می شود. این چگونگی غده پروستات شما را بزرگ می نماید اما خطر مبتلا شدن به سرطان را زیاد می کند.

پروستاتیت: اگر زیر 50 سال سن دارید، بزرگ شدن غده پروستات به احتمال زیاد پروستاتیت است. پروستاتیت یک بیماری خوش خیم هست که منجر به التهاب و تورم در غده پروستات شما می شود. عفونت های باکتریایی اغلب علت هستند.

علت سرطان پروستات

کارشناسان زیاد اطمینان ندارند که چه چیزی سبب می شود سلول های پروستات شما به سلول های سرطانی تبدیل بشوند. مانند سرطان به طور کلی، سرطان پروستات زمانی شکل می گیرد که سلول ها سریعتر از حد طبیعی تقسیم شوند.

در حالی که سلول های طبیعی در آخر می میرند، اما سلول های سرطانی نمی میرند. در عوض زیاد شدن و به توده ای به اسم تومور تبدیل می شوند. همانطور که سلول ها به تکثیر ادامه می دهند، قسمت هایی از تومور می تواند شکسته شود و به سایر قسمت های بدن شما گسترش یابد (متاستاز).

بیشتر بخوانید: تشخیص و درمان زگیل تناسلی

خوشبختانه سرطان پروستات معمولا به کندی رشد می کند. بیشتر تومورها قبل از اینکه سرطان به فراتر از پروستات شما گسترش یابد، شناسایی می شوند. سرطان پروستات در این قسمت قابل درمان است.

عوامل خطر سرطان پروستات چیست؟

شایع ترین عوامل خطر عبارتند از:

  • سن: خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات با زیاد شدن سن زیاد می شود. اگر بالای 50 سال سن دارید، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر است. نزدیک به 60 درصد از سرطان های پروستات در افراد بالای 65 سال اتفاق می افتد.
  • نژاد و قومیت: اگر سیاه پوست هستید یا تبار آفریقایی دارید در معرض خطر بیشتری قرار دارید. احتمال ابتلا به سرطان پروستات در شما بیشتر است که احتمال گسترش آن بیشتر است. شما همچنین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات قبل از 50 سالگی هستید.
  • سابقه خانوادگی سرطان پروستات: اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده به سرطان پروستات مبتلا باشد، احتمال ابتلا به سرطان پروستات در شما دو تا سه برابر بیشتر است.
  • ژنتیک: اگر سندرم لینچ داشته باشید یا ژن های جهش یافته (تغییر یافته) مرتبط با افزایش خطر سرطان سینه را به ارث برده باشید، در معرض خطر بیشتری قرار دارید.

برخی مطالعات عوامل خطر دیگری را برای سرطان پروستات شناسایی کرده اند، اما شواهد متفاوت است.

سایر عوامل خطر بالقوه عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • پروستاتیت
  • داشتن BMI > 30 (چاقی)
  • عفونت های مقاربتی (STIs)
  • قرار گرفتن در معرض عامل نارنجی (ماده شیمیایی مورد استفاده در جنگ ویتنام)

روش های تشخیص سرطان پروستات

غربالگری می تواند به تشخیص زود هنگام سرطان پروستات کمک نماید. اگر در معرض خطر متوسط ​​هستید، احتمالاً اولین آزمایش غربالگری خود را در سن 55 سالگی انجام خواهید داد. اگر در گروه پرخطر هستید، ممکن است به غربالگری های زودتر نیاز داشته باشید. غربالگری ها معمولا بعد از 70 سالگی متوقف می شود.

اگر غربالگری ها نشان می دهد که شما ممکن است سرطان پروستات داشته باشید، ممکن است به آزمایش ها یا روش های اضافی نیاز داشته باشید.

آزمایش های غربالگری می تواند نشان بدهد که آیا شما نشانه هایی از سرطان پروستات را دارید که احتیاج به آزمایش بیشتری دارد یا خیر.

معاینه رکتوم: پزشک یک انگشت دستکش دار و روغن کاری شده را وارد رکتوم شما می کند و غده پروستات شما را احساس می کند. توده ها یا قسمت های سفت امکان دارد به مفهوم سرطان باشند.

آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA): غده پروستات پروتئینی به نام آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) می سازد. سطوح بالای PSA امکان دارد نشان دهنده سرطان باشد. همچنین اگر بیماری های خوش خیمی مانند BPH یا پروستاتیت داشته باشید، سطح آن افزایش می یابد.

همه افرادی که احتمال ابتلا به سرطان پروستات را دارند نیاز به تشخیص قطعی ندارند. برای مثال، اگر پزشک فکر می‌کند که تومور شما به کندی رشد می‌کند، ممکن است آزمایش‌ های بیشتر را به تعویق بیندازد زیرا آنقدر جدی نیست که نیاز به درمان داشته باشد. اگر تهاجمی‌ تر باشد (به سرعت در حال رشد یا گسترش است)، ممکن است به آزمایش‌های اضافی از جمله بیوپسی نیاز داشته باشید.

تصویربرداری: MRI یا سونوگرافی ترانس رکتال می تواند تصاویری از غده پروستات شما، از جمله مناطق مشکوک که ممکن است سرطانی باشند را نشان دهد. نتایج تصویربرداری می تواند به پزشک شما کمک کند تا تصمیم بگیرد که آیا بیوپسی انجام دهد یا خیر.

بیوپسی: در طی بیوپسی سوزنی، پزشک نمونه بافتی را برمی دارد تا در آزمایشگاه از نظر سرطان آزمایش شود. بیوپسی تنها راه مطمئن برای تشخیص سرطان پروستات یا دانستن میزان تهاجمی بودن آن است. پزشک شما ممکن است آزمایش ژنتیکی را روی بافت بیوپسی انجام دهد. برخی از سلول‌های سرطانی دارای ویژگی‌ هایی (مانند جهش) هستند که باعث می‌شود به درمان‌ های خاص پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با پروستات

مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج

جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید 

ارتباط با ما:

شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹

شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اینستاگرام: دکتر ناصر بخت

آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱ 


  • شاک ویو پروستات
  • اورولوژی در کرج
  • دستگاه صندلی مگنت تراپی
  • پروستات در کرج

پست های اخیر

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اورولوژیست - واریکوسل میکروسکوپی - درمان ناتوانی جنسی - درمان عفونت تناسلی و ادراری - درمان سرطان پروستات - شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

دکتر اورولوژی - درمان سرطان بیضه - درمان سرطان پروستات - درمان سرطان مثانه - مرکز اورولوژی در کرج - تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹ - ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درمان ناتوانی جنسی -شاک ویو پروستات - شاک ویو پلاک پیرونی - جراحی زیبایی مردان در کرج - درمان ناتوانی جنسی در کرج - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

اسلینگ TVT - درمان بی اختیاری ادرار - نوار مثانه در کرج - انجام نوار مثانه در کرج - نوار واژینال - تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴

درباره ما

دکتر علی ناصر بخت، یکی از برجسته‌ترین متخصصان و جراحان اورولوژی در حوزه‌ی کلیه‌ها، مجاری ادرار، مثانه، پروستات و دستگاه تناسلی مردان است

ساعت کاری کلینیک

شنبه – یک شنبه – دو‌شنبه – سه شنبه – 16 -20


چهارشنبه – 16 -20


پنج شنبه – بسته


جمعه – بسته

ساخته شده توسط سی فایو