ما در این مقاله به مبحث تنگی مجرا در مردان می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- تنگی مجرا در مردان
- اتیولوژی
- تنگی مجرای مادرزادی
- تنگی التهابی در تنگی مجرا
- تنگی ایسکمیک
- تروما یکی دیگر از علل تنگی مجاری است
- 1- ضربه بلانت به پرینه
- 2- ترومای نافذ
- 3- ترومای یاتروژنیک
- 4- شکستگی لگن
- علائم بالینی، علت تنگی مجرا
- دستگاه های تشخیص تنگی مجرای در کودکان و بزرگسالان
- اورتروگرافی رتروگراد
- آندوسکوپی
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
- ترمیم آلت تناسلی فالوپلاستی
- سیستوسکوپی فلکسیبل
- اورولوژی در کرج
- درمان ناتوانی جنسی در کرج
- انجام نوار مثانه در کرج
- درمان بی اختیاری ادرار در کرج
- مرکز اورولوژی در کرج
تنگی مجرا در مردان
تنگی مجرا در مردان: آسیب مجرا باعث ایجاد اسکار و فیبروز در مجرا و در نهایت باریک شدن آن می شود. سابقاً علت اصلی تنگی مجرای ادرار، اورتریت گنوکوکی بود، اما با ظهور درمان های جدید و به موقع، این علت غیرمعمول است و امروزه علت اصلی تنگی مجرای ادرار، تروما به مجرای ادرار است.
درصد قابل توجهی از تنگی مجرای امروزی ناخوشایند و ثانویه به ترومای پروبینگ است. بنابراین توصیه می شود در دشنام دادن از زور استفاده نشود.
اتیولوژی
آسیب و پارگی مجرا باعث می شود که اسپونژیوژا با ادرار مواجه شود و ادرار به داخل آن نشت کند. ادرار و عفونت متعاقب آن باعث تحریک روند فیبروز و باریک شدن مجرا می شود.
تنگی مجرا به چهار دلیل رخ می دهد:
- مادرزادی
- سرخوشی
- ایسکمیک
- ایاتروماتیک
تنگی مجرای مادرزادی
بسیار نادر است اما اتفاق می افتد. از دیدگاه جنین شناسی، علت ایجاد آن پارگی ناقص غشای کلوآکال است. آنها اغلب نرم هستند و با اسپوتژیوفیبروزیس همراه نیستند.
تنگی التهابی در تنگی مجرا
اورتریت گنوکوکی و غیر گنوکوکی علت تنگی های التهابی در مردان است. عفونت هایی که به موقع و به طور کامل درمان شوند، هرگز تنگی ایجاد نمی کنند، اما درمان ناقص یا عدم درمان منجر به التهاب شدید مجرا و اسپونژیوزای زیر آن می شود که به خصوص در نواحی مجرای پیازی، تنگی ایجاد می کند.
آنها اغلب متعدد و طولانی هستند. بالانیت لیکن اسکلروزوس که با تنگی التهابی مجرا همراه است، اغلب باعث باریک شدن آلت تناسلی و یخ زدن انتهای مجرای آلت تناسلی می شود.
تنگی ایسکمیک
تنگی به دنبال جراحی های گسترده قلبی عروقی تا 22 درصد گزارش شده است. شایع ترین محل تنگی در این موارد مجرای آلت تناسلی است. استفاده از کاتترهای سیلیکونی کالیبر کوچک و انحراف سوپراپوبیک در کاهش درجه تنگی موثر بوده است.
تروما یکی دیگر از علل تنگی مجاری است
همه انواع تروما در ایجاد تنگی مجرای دخیل هستند که در چهار عنوان به بررسی آن می پردازیم.
1- ضربه بلانت به پرینه
این نوع تروماها عمدتاً ترومای زینی یا استرادل نامیده می شوند. مجرای بین سمفیز پوبیس و نیروی خارجی له می شود. اغلب شدت تروما برای ایجاد پارگی کامل کافی نیست و اتصال مجرای ایجاد می شود.
2- ترومای نافذ
ممکن است توسط اجسام تیز مانند چاقو یا گلوله ایجاد شود. گلوله های با سرعت کم آسیب کمی وارد می کنند و در بسیاری از موارد می توان زخم را جدا کرد و به شکل اولیه آن ترمیم کرد.
اما در مورد گلوله های با سرعت بالا، شدت نکروز و تخریب بیشتر از آن چیزی است که به نظر می رسد و در روزهای آینده شکل واقعی خود را نشان خواهد داد. بنابراین تعمیر با تاخیر توصیه می شود.
3- ترومای یاتروژنیک
شایع ترین علت ترومای مجرای ترومای ایتروژنیک ناشی از پروبینگ یا قرار دادن وسایل است. شايع ترين محل تروما در اين موارد محل اتصال سااتوز penoscrotal و خارجی است.
4- شکستگی لگن
شایع ترین علت شکستگی لگن تصادفات رانندگی است. در 10 درصد موارد شکستگی لگن با پارگی مجرا همراه است. شایع ترین محل پارگی مجرا در این موارد محل اتصال غشای پروستات است.
در موارد کوفتگی یا پارگی جزئی، قرار دادن کاتتر فولی و درناژ ادرار در بسیاری از موارد باعث بهبودی بیمار می شود و در درصد کمی در آینده تنگی ایجاد می شود که نیاز به درمان دارد.
پارگی کامل اغلب نیاز به جراحی و آناستوموز مجدد مجرا دارد. درصد خیلی زیادی از موارد ناتوانی جنسی به دنبال شکستگی لگن به علت تروما بوده و مرتبط به جراحی نیست.
علائم بالینی، علت تنگی مجرا
در مقاله زیر تنگی مجرای ادرار در مردان، علائم بالینی تنگی مجرای ادرار از علائم انسداد ادراری است، در افراد مسن بزرگی خوش خیم پروستات نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در این افراد تنگی مجرای ادرار در بیمار با سابقه مشکوک با اورتروگرافی رتروگراد و یورتروسیستوسکوپی قابل رد است.
اغلب، روند ایجاد تنگی کند است و علائم به تدریج ایجاد می شود. از دیگر علائم تنگی مجرای ادرار می توان به ترشح خونی از مجرای ادرار، اپیدیدیمیت مکرر، ترشح چرکی از مجرای ادرار، عفونت مکرر مجاری ادراری و به ندرت عفونت و آبسه در اطراف مجرای ادرار و فیستول های پوستی اشاره کرد.
دستگاه های تشخیص تنگی مجرای در کودکان و بزرگسالان
اورتروگرافی رتروگراد
این بهترین ابزار تشخیصی برای تنگی مجرای است. اورتروگرافی می تواند محل، اندازه و تعداد تنگی ها را تعیین کند. با عبور ماده حاجب به سمت پروگزیمال تنگی می توان آناتومی را در آنجا مشاهده کرد.
در صورت انسداد با قطع کامل، برای این منظور می توان از آنتن سیستورتروگرافی از طریق سیستوستومی سوپراپوبیک که قبلاً نصب شده است استفاده کرد.
اورتروگرافی رتروگراد و انتگراد همزمان ابزار بسیار مفیدی در تعیین وسعت و طول وازکتومی است. گزارش هایی در مورد سودمندی سونوگرافی در تعیین طول تنگی و وسعت و عمق فیبروز منتشر شده است و MRI نتایج خوبی در بررسی تنگی مجاری داشته است.
آندوسکوپی
در مقاله زیر تنگی مجرای ادرار در مردان، معاینه آندوسکوپی مجرای ادرار از طریق یورتروسکوپی یا سیستوسکوپی انتگراد جایگاه ویژه ای در ارزیابی این بیماران دارد.
مناطقی از مجرا که دارای یوروتلیوم هستند اما در زیر آن اسپونژیوفیبروز وجود دارد در یورتروگرافی به صورت مجرای طبیعی دیده می شود اما این نواحی را می توان در آندوسکوپی تشخیص داد.
از طرفی با انجام سیستوسکوپی از سوراخ فوق عانه به صورت آنتگراد می توان وضعیت باز یا بسته گردن مثانه را ارزیابی کرد. در این بیماران به دلیل تخریب سیستم اسفنکتر دیستال، کنترل ادرار به سلامت و کارایی گردن مثانه بستگی دارد. سنگ مثانه نیز در این بیماران شایع است که با سیستوسکوپی قابل بررسی است.
مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید
ارتباط با ما:
شماره تماس: ۰۲۶۳۴۴۹۶۳۴۹
شماره تماس: ۰۹۳۶۵۶۳۴۹۸۴
آدرس: کرج، جهانشهر، بلوار ماهان، میدان مدنی، خیابان مهران، ساختمان جهانشهر، طبقه پنجم واحد ۱۱
ترمیم آلت تناسلی فالوپلاستی
سیستوسکوپی فلکسیبل
اورولوژی در کرج
درمان ناتوانی جنسی در کرج
انجام نوار مثانه در کرج
درمان بی اختیاری ادرار در کرج
مرکز اورولوژی در کرج