ما در این مقاله به مبحث عوامل وجود خون در ادرار می پردازیم. جهت مشاوره و انجام تمامی خدمات در مرکز اورولوژی جهانشهر مانند: لیزر پروستات ، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو، وازکتومی سرپایی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و وازکتومی در کرج …. در جهانشهر کرج میتوانید جهت مشاوره و درخواست نوبت خود با مشاوران ما در ارتباط باشید.
Contents
- وجود خون در ادرار نشانه چه می باشد؟
- ادرار خونی نشانه چه چیزی است؟
- نشانه های هماچوری یا ادرارخونی
- عوامل موثر بر تشدید نشانه های هماچوری کدامند؟
- دلایل خون در ادرار
- عفونت دستگاه ادراری (UTI)
- پیلونفریت
- سیستیت
- بیماری سنگ ادراری
- بزرگتر شدن پروستات
- صدمه به دستگاه ادراری
- بیماری کلیه
- داروها
- چه موقعی برای ادرار خونی به پزشک مراجعه نمائیم؟
- مرکز اورولوژی جهانشهر: لیزر پروستات، درمان زگیل تناسلی و اختلال نعوظ، واریکوسل میکروسکوپی و درمان ناتوانی جنسی، لیزر سنگ کلیه، جراحی زیبایی مردان در کرج، انجام نوار مثانه، شاک ویو نعوظ ، شاک ویو پلاک پیرونی، شاک ویو پروستات، وازکتومی سرپایی در کرج، وازکتومی در کرج، درمان ناباروری در کرج، درمان سرطان پروستات و بی اختیاری ادرار، سیستوسکوپی فلکسیبل، درمان عفونت تناسلی و ادراری، جراحی ترمیمی تناسلی، بیماری جنسی و …. در جهانشهر کرج
- ارتباط با ما:
وجود خون در ادرار نشانه چه می باشد؟
ادرار خونی یا هماچوری میتواند ناشی از عوامل گوناگون مثل عفونت یا ورزش شدید باشد. در بیشتر موارد این عارضه خطرناک نمی باشد ولی با مشاهده خون در ادرار آن را دست کم نگیرید. چون می تواند زنگ خطری برای سلامتی شما باشد.
افراد بسیاری با مشاهده خون در ادرار خودشان دچار ترس و استرس شدید می گردند. این عارضه بعضی مواقع بر اثر رژیم غذایی خاص یا مصرف بعضی داروها بروز می یابد که در صورت تکرار آن می بایست حتما به متخصص اورولوژی مراجعه نمائید. بدین شکل با تشخیص سر وقت دلیل ادرار خونی و آغاز روند درمانی، از بروز عوارض جبران ناپذیر جلوگیری می شود. در صورتی که شما هم هر از گاهی متوجه وجود خون در ادرار خود شده اید، در این مطلب از مجله کرج اورولوژی همراه ما باشید تا بررسی نمائیم خون در ادرار نشانه چه چیزی است و ادرار خونی چه اندازه می تواند خطرناک باشد.
ادرار خونی نشانه چه چیزی است؟
ادرار خونی با نام پزشکی هماچوری (Hematuria) نشانگر سلول های خونی در ادرار می باشد. در اغلب مواقع این عارضه با چشم قابل مشاهده نمی باشد. بدین شکل شما از وجود خون در ادرار خودتان اطلاعی نخواهید داشت و فقط موقعی که برای آزمایشات دوره ای نزد پزشک بروید و آزمایش ادرار انجام بدهید، بیماری هماچوری تشخیص داده خواهد شد.
اورولوژیست این عارضه را به سه نوع برچسب گذاری می نماید:
- هماچوری شدید: موقعی اتفاق می افتد که مشاهده خون در ادرار با چشم غیر مسلح ممکن باشد. این به معنی وجود خون بیش از حد در ادرار می باشد.
- هماچوری میکروسکوپی: موقعی اتفاق می افتد که ادرار شما دارای خون باشد ولی میزان آن برای مشاهده با چشم خیلی کم می باشد. در این موقعیت ها پزشک با آزمایش و بررسی میکروسکوپی متوجه این عارضه می گردد.
- هماچوری کاذب: موقعی که اکسیداسیون نوار تست ادرار دچار تغییر رنگ گردد، هماچوری دیپ استیک به وجود خواهد آمد. بدین معنی که سلول های هماچوری نرخ مثبت کاذب تقریبا زیادی دارند.
نشانه های هماچوری یا ادرارخونی
افراد بسیاری با وجود خون در ادرار خود هیچ نشانه دیگری را تجربه نمی نمایند که به این حالت هماچوری بدون علامت اطلاق می گردد. ولی در بعضی مواقع این عارضه همراه با درد، احتیاج به تخلیه فوری مثانه، تهوع، استفراغ، تب، لرز، درد در پشت یا پایین شکم همراه می باشد. البته که خون در ادرار همواره به معنی بیماری خاصی نمی باشد ولی می تواند یک نشانه هشدار دهنده باشد، بر همین اساس آن را دست کم نگیرید.
عوامل موثر بر تشدید نشانه های هماچوری کدامند؟
تقریبا همه ی افراد، از قبیل کودکان و نوجوانان می توانند دچار ادرار خونی گردند. عواملی که تشدید کننده احتمال ابتلا به این عارضه می باشند، عبارتند از:
- سن
- پیشینه خانوادگی
- فعالیت بدنی زیاد و ورزش شدید
- وجود سابقه بیماری های مثانه و کلیه
- داروی خاص مثل آسپرین، ضد دردهای غیر استروئیدی و آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین
دلایل خون در ادرار
علت خون در ادرار به طور معمول ناشی از نشت گلبول های قرمز از کلیه ها یا بقیه قسمت های مجاری ادراری درون ادرار می باشد. عواملی که می توانند علت این نشت باشند، شامل موارد زیر می باشند:
عفونت دستگاه ادراری (UTI)
این به معنی وجود عفونت در هر بخش از سیستم ادراری شما می باشد.
پیلونفریت
پیلونفریت همان عفونت کلیه می باشد که به علت نفوذ باکتری از جریان خون به کلیه اتفاق می افتد. در این شرایط شما تب و درد پهلوی شدیدی را تجربه می نمائید.
سیستیت
این شرایط به مثانه ملتهب اشاره می کند که ممکن است ناشی از عوامل عفونی یا غیر عفونی باشد.
بیماری سنگ ادراری
سنگ هایی که در سیستم ادراری شما دیده می شوند مثل سنگ کلیه، سنگ مثانه و سنگ حالب، می توانند یکی از علل هماچوری باشند.
بزرگتر شدن پروستات
این عارضه که به آن هیپرتروفی خوش خیم یا بزرگتر شدن غیر سرطانی پروستات اطلاق می گردد، یکی از اصلی ترین علل وجود خون در ادرار مردان می باشد.
صدمه به دستگاه ادراری
دیگر دلیل خون در ادرار را می شود ناشی از ضربه هایی از قبیل تصادف یا آسیب های ورزشی به دستگاه ادراری دانست.
بیماری کلیه
هماچوری میکروسکوپی یکی از نشانه های شایع گلومرولونفریت می باشد که در آن سیستم پالایش کننده کلیه ها دچار التهاب می گردد. گلومرولونفریت می تواند جزئی از یک بیماری سیستمیک مانند دیابت باشد یا به شکل مجزا رخ بدهد.
داروها
داروی ضد سرطان مانند سیکلوفسفامید و آنتی بیوتیک هایی مثل پنی سیلین می توانند سبب هماچوری شوند. از سویی بعضی مواقع مصرف داروهای ضد انعقاد مثل آسپرین و هپارین همزمان با ایجاد وضعیتی که مثانه را مستعد خونریزی می نمایند، سبب بیماری هماچوری قابل مشاهده خواهند شد.
بقیه شرایطی که باعث هماچوری می شوند، عبارتند از:
- قاعدگی
- آندومتریوز
- ورزش زیاد
- مصرف رنگ های غذایی خوراکی
- بیماری سلول های داسی شکل
- مصرف مواد غذایی مثل ریواس، شاه توت یا چغندر
- سرطان های مثانه
- سرطان های کلیه
- سرطان های پروستات
- سرطان های مجرای ادراری
- سرطان های حالب
- بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس
- اختلالات نادر خونی مثل سندروم آلپورت
- اختلالات باعث خونریزی مانند هموفیلی
چه موقعی برای ادرار خونی به پزشک مراجعه نمائیم؟
بهتر می باشد به محض این که متوجه وجود خون در ادرار گشتید با اورولوژیست ملاقات نمائید. بعضی داروها مانند Ex-lax (مسهلکننده) و بعضی مواد غذایی خاص مانند چغندر قرمز، ریواس و توت قرمز می توانند سبب قرمز شدن رنگ ادرار شوند.
تغییر رنگ ادرار بر اثر مصرف بعضی داروها، مواد غذایی خاص و یا ورزش به احتمال بسیار در عرض چند روز از بین می رود. البته که هماچوری ظاهر متفاوتی دارد ولی امکان دارد متوجه دلیل بروز آن نشوید. بر همین اساس بلافاصله بعد از تغییر رنگ ادرار به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه نمائید.